ALL MØTEVIRKSOMHET AVLYSES I DESEMBER

Grunnet økning i korona-smitte i vår kommune, så følger vi påleggene som er gitt fra de lokale helsemyndighetene og avholder derfor ikke fysiske møter i desember.
Vi kommer med oppdatert informasjon på denne siden, når situasjonen endrer seg.BÅDE GLEDE OG SORG I TRØGSTAD ROTARY I NOVEMBER

Den 5. november hadde vi gleden av å ta opp ett nytt medlem i vår klubb, Sverre Bredeg. Sverre har hatt en ganske lang "aspirant-tid" i klubben, men nå er han endelig medlem!

                                            Presidenten ønsker det nye medlemmet velkommen på corona-korrekt måte

Presidenten ønsket Sverre velkommen i klubben på korona-korrekt måte. Etterpå var det litt ekstra fin servering og en hyggelig markering av medlemsopptaket.

Samme uke mottok klubben det triste budskapet at vårt mangeårige medlem Kåre Ruud hadde gått bort den 7/11. Kåre ble medlem i Trøgstad Rotary i 1991, og rakk dermed hele 29 år i klubben. Han var president i Rotary-året 1997-98 og har deretter hatt mange ulike verv i diverse komitéer opp gjennom årene. Vi vil savne Kåres lune humor og hans vel gjennomtenkte synspunkter og meninger - og vi tenker med glede på all den hyggen vi har hatt med Kåre i disse årene. Han har vært et meget verdifullt tilskudd i vår klubb.

Våre tanker går til Tone og resten av Kåres familie. Kåre Ruud ble begravet fra Båstad kirke den 18. november.MEDLEMSOPPTAK OG PRESIDENTSKIFTE

Sesongens siste møte i Trøgstad Rotary ble hyggelig; først ble det gjenopptak i klubben av to tidligere medlemmer som nå kommer tilbake til oss, Jan Evensen og Håkon Krogh. Begge fikk en liten oppmerksomhet fra presidenten og korrekt "korona-hilsing" ble som vi ser utført...

 Deretter overlot Arild Sæther presidentkjedet til nestemann i rekka, Stian M. Eriksen. Den nye presidenten la frem noen av sine planer og visjoner for det kommende året og håper på vekst og mye aktivitet i klubben.

Møtet ble avsluttet med kaffe og helt nydelig bløtkake.Vi starter opp igjen etter ferien og ønsker alle medlemmer og følgere GOD SOMMER så lenge!

CHRISTEN HAUER - TIL MINNE

Trøgstad Rotary har med stor sorg mottatt melding om at et av våre Chartermedlemmer, Christen Hauer, gikk bort 18. juni i år etter en tids sykdom.

                                                   

Christen ble Rotarymedlem 11.4.1986 og var en av grunnleggerne ("chartermedlem") av Trøgstad Rotaryklubb. Å oppsummere alt hva Christen har betydd for vår klubb, kan vanskelig la seg gjøre med noen få ord. Men han var president i Rotary-året 2011-12, han har ledet de fleste av klubbens ulike komitéer på et eller annet tidspunkt.
De siste årene har han innehatt vervet som sekretær, et verv har ivaretok med stor nøyaktighet. Oppmøtelister ble korrekt ført, dokumenter arkivert der de skulle - han var rett mann på rett plass også her.

Våre varmeste tanker går til Liv (som vi har lært å kjenne som en veldig hyggelig ledsager i 34 år) og barna Øyvind, Ingjerd og Astrid m/familier.

Christen har gjennom sine år som medlem i klubben gitt oss mange hyggelig minner og fine øyeblikk. Vi kommer i lang tid fremover til å føle at det er noen som mangler rundt bordet under klubbmøtene.ÅRETS BEDRIFT 2019 ER KÅRET

Juryen skriver i sin begrunnelse bl.a. dette:
"Også i år har vi funnet en person med en bedrift som Trøgstad Rotary ønsker å gi en utmerkelse.

Denne bedriften startet allerede i år 2000 som enkeltmannsbedrift med en innleiet prosjektmedarbeider, kjøpte en utskilt gårdsbebyggelse i 2007 og bygget en verkstedbygning i gammel stil der mange deler av andre antikvariske bygninger ble utnyttet. Verkstedet på Greveg kunne tas i bruk i 2009.

I bedriften som i dag er et AS er det i dag 5 ansatte og de har planer om å øke staben med ytterligere 1 ansatt i 2020.

 

Trøgstad Rotary klubb har valgt Rune Strønes og Strønes snekkerverksted AS til årets bedrift.

 

Rune har snekkerutdannelse og sågar fagbrev i treskjæring. Han har øye for gammel bygningsarkitektur, kjenner stilartene minst siden middelalderen godt og har gjort et levebrød av å gjenskape gamle bygningsdetaljer for restaurering av gamle hus.

Rune og hans medarbeidere lager nesten hva som helst på bestilling, rengjør og bytter ut ødelagte deler i for eksempel gamle møbler, dører og vinduer. De fleste oppdragene er private, ofte i andre kommuner.

Oppdragene er ofte finansiert av eller med støtte fra Riksantikvaren eller andre offentlige fond.

Rune ønsker å utvikle bedriften videre ved å få inn flere interessante prosjekter og for å skape økonomisk trygghet for alle sine ansatte.

 

Vi mener at Rune Strønes og Strønes Snekkerverksted AS er en verdig vinner av utmerkelsen Årtets Bedrift i Trøgstad.


Rune Strønes sammen med komitémedlem Håkon Fykse og president Arild Sæther

              (Rune Strønes sammen med komitémedlem Håkon Fykse og president Arild Sæther)

NY INFORMASJONS-BROSJYRE

Nå som du har funnet Trøgstad Rotary's nettside, er du sikkert på jakt etter informasjon. Vår nye informasjonsbrosjyre (2019) finner du HER.
Du kan sende oss en melding med spørsmål under fanen KONTAKT OSS øverst på siden, ellers er det bare å klikke seg gjennom de forskjellige fanene her inne....PAUL HARRIS FELLOW TIL SIGRUN OG PER ØSTRENG

Rotary-året fikk en hyggelig start: Lørdag 13. januar var det en stor markering i Trøgstadhallen, da feiret Trøgstad Turnforening 50 år.

Rotary hadde gleden av å dele ut PHF til både Sigrun og Per Østreng. De ble utnevnt til Paul Harris Fellow(s) for sitt langvarige, utrettelige og høyst fruktbare arbeid for turn-sporten i Trøgstad. Dette omfatter alt fra Sigruns trener-innsats, til at de har lagt ned tusenvis av dugnadstimer for å gjøre låven på Haugen Gård til den unike arena for trening og utvikling som den har blitt.

Rotary-president Borger Larsen og komitéleder Stian M. Eriksen nevnte spesielt det faktum at:
"barnefamilier velger å bosette seg i Trøgstad for å få anledning til å være en del av det turn-miljøet Sigrun og Per har skapt der"Jubileumsskrivet for Trøgstad Rotary 2006 - 2016 finner du her.  Vi er glade for at Thorvald Ruud har sammenfattet dette for oss. 

 


 

Sosiale medier

Meeting info

Venue: NMK Trøgstads lokaler
Address: Kirkeveien 52
Postal Code: 1860
City: Trøgstad
Country: NO
Day: Torsdag
Time: 19:30:00
Language: no


Klubbmøte
Jan 7, 2021, 7:30 PM - 8:30 PM

Kjerst Berg Sandvik, Daglig leder i Den Norske Tur ...

Klubbmøte
Jan 14, 2021, 7:30 PM - 8:30 PM

Ordfører i Indre Østfold kommune, Saxe Frøshaug gi ...

Klubbmøte
Jan 21, 2021, 7:30 PM - 8:30 PM

Medlemsskap, status. Ved Yrkes- og medlemsskapskom ...

Read morerotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS